Přestože je turecká káva známá a milovaná celým světem, je pro naši kulturu velmi důležitá a pro turecké obyvatele je nepostradatelná. Protože turečtí lidé spojují tureckou kávu s rozhovory s přáteli, jako ranní potěšení a přestávky během dne. Ačkoli výroba turecké kávy je nyní díky automatickým strojům docela snadná, chuť je opravdu jiná, pokud se vyrábí v měděných nádobách na uhlí.
O turecké kávě se toho dá hodně co říct, ale abychom zkrátili dlouhý příběh, chceme mluvit o charakteristikách a neznámých skutečnostech turecké kávy, což z ní dělá velmi speciální kávu. Zde je to, co potřebujete vědět o turecké kávě, jedné z nejdůležitějších chutí naší kultury .
Výzkumy o turecké kávě ukazují, že turecká káva se rozšířila z jižní Etiopie do celého světa díky své jedinečné vůni a chuti. Özdemir Pasha, který v roce 1517 působil v Jemenu jako guvernér, tuto kávu ochutnal a přinesl do Istanbulu. Tato zvláštní chuť, která je nyní k dispozici v každé restauraci, byla připravena vařením kávového ovoce, když bylo poprvé nalezeno. Kávová zrna byla později pražena a uzemněna.
První kavárna se otevřela v Tahtakale a během krátké doby se rozšířila do celého Istanbulu.
Poté bylo v Istanbulu otevřeno mnoho kaváren a káva byla identifikována s příjemnými okamžiky, jako je čtení knih, hraní šachů a konverzace.
Evropané byli zavedeni do kávy přes Turky.
Evropané se drželi způsobu přípravy Turků a konzumovali kávu stejně jako Turci. Chuť kávy vychází ze skutečnosti, že kávová zrna jsou čerstvá a jemně mletá a pomalu se vaří v uhelném ohni. Turecká káva je také jedinou odrůdou kávy, která se podává s mletou hmotou na světě.
Místo kávy v turecké kultuře je zcela jiné. Dokonce i slovo „snídaně“ znamená něco, co se snědlo před kávou.
Turecká káva je taková věc, že na pití je dokonce i zvláštní čas. Obvykle se pije ráno a mezi poledními jídly. Od této doby je odvozeno i slovo snídaně.
Turecká káva je jediný typ kávy, který se používá k vidění budoucnosti.
Věštění je tedy pro Turky tradicí. Tato tradice přitahovala pozornost celého světa po mnoho let a stále pokračuje.
Existuje důvod, proč se káva podává s vodou.
Podle pověry, pokud host vypije kávu nejprve, znamená to, že je plný, a pokud pije vodu, znamená to, že má hlad. Skutečným důvodem je však smýt chuť nedávno konzumovaného jídla, aby se plně ochutnala chuť kávy. Na rozdíl od všeobecného přesvědčení by se voda, která se podává s kávou, měla vypít nejdříve později.
Protože existuje důvod pro servírování slané kávy ženicha ...
Prvním rysem obřadu pro žádost o dívčí ruku v manželství je servírování slané turecké kávy ženicha. Ačkoli o tom existuje mnoho příběhů, ve skutečnosti by ženy v minulosti sloužily slané kávě pro muže, které se jim nelíbí, a naopak, káva se spoustou cukru těm, které mají rádi. Tak ženichový kandidát zjistí myšlenky dívky. :)
Turecká káva je jedinou kávou připravenou bez vypouštění, protože půda klesá ke dnu šálku.
A je to velmi zdravé, protože půda není spotřebována.
Turecká káva vařená nejstarší metodou vaření na světě zůstává díky své pěně déle teplá.
A protože se podává v malých šálcích s tenkými okraji, vychladnutí trvá dlouho.