Po vyjmutí z pražicí pece se kávová zrna rychle ochlazují, aby nedošlo k výraznější ztrátě eterických olejů. Jemné svěží aroma je u čerstvě pražené kávy překryto fenolovými látkami,které se tvoří při pražení a teprve po třech až pěti dnech se jemné kávové aroma vyrovnává. Důležitým faktorem ovlivňujícím pražení je přítomnost vody a rozpustných látek v kávovém zrnu. Délkou a intensitou pražení se obsah těchto látek zmenšuje a na konci pražení ztrácí káva cca 15-20% hmotnosti (propražek). Za to však nabývá na objemu až 40% (vznik plynných látek).
KATEGORIE
Nepřehlédněte
Přihlašte se k odběru
Přihlašte se k našemu newsletteru
Mohlo by vás zajímat
Hrnky na kávu
Káva v těhotenství
Cibetková káva
Podobné články

fullcup.cz
Zobrazit článekKultura pití kávy je v Evropě odlišná od americké. Evropané dávají přednost hotové směsi jako kávě určité provenience (např. italské espresso), kde kvalita je trvalá, a to z důvodu ..

inzine.cz
Zobrazit článekVýhodou kávy je to, že se jedná o nápoj č.1 téměř každého domova v České Republice a je to nápoj č. 2 na celém světě.S takovou známostí není neobvyklé, že se bude provádět ..

fullcup.cz
Zobrazit článekČlánek o přípravě kávy v moka konvičce je dalším pokračováním ze série alternativních způsobů přípravy světle pražené kávy. Ačkoliv je tento způsob přípravy méně šetrný ..

magazin-2k.cz
Zobrazit článekKáva je oblíbená a nutností pro většinu z nás. Není divu, že kávomilci často experimentují s tím, jak kávu pít. Už to není jen espresso nebo překapávaná. Jedním z trendů, který ..

fullcup.cz
Zobrazit článekRozšiřování kávy Pití kávy a rozšiřování pěstování kávovníků bylo známé v Jemenu už v polovině 15. století. Vláda k jejímu pěstování dala ráda souhlas, protože zjistila, ..
© 2021 mestska-kavarna.cz | vytvořeno službou SocialWeb.cz