Výsledky vyhledávání pro dotaz hrot:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

Espresso a mléko

Káva a mléko je klasická kombinace . S vaším vlastním espresso vybavením nemusíte na šálek chodit do kavárny. Nejdřív si připravte espreso, pak si vezměte džbánek a mléko podle svého výběru.Napařování mlékaPřiveďte mléko do chladu. Nachystejte pouze tolik mléka, kolik potřebujete do konvice na mléko.Odstraňte z parní trysky přebytečnou voduHrot trysky ponořte do mléka a aktivujte plný tlak páryPomalu vytahujte hrot, dokud se  nepřiblíží k povrchu a mléko nezačne "srčet". Pokud je provzdušňovací hrot hlučný a produkuje velké bubliny, pravděpodobně pouští příliš mnoho vzduchu. Naopak mléko, které "srčí" vysokým tónem, nemá dostatek vzduchu.Po cca 5 sekundách provzdušnění, nebo jakmile je nadhazovač trochu teplý na dotyk, znovu jej napni. Nadhazovač naklopte tak, že pára vytváří vír, který distribuuje vzduch, který jste právě zavedli do celého mléka.Jakmile jsou stěny džbánku na dotek horké, vypněte páru a odložte své čerstvě vařené mléko.Parní trysku otřete vlhkým hadříkem a vyčistěte jej.Dále by vás mohlo zajímat:Příslušenství k pákovému kávovaruVyplatí se koupit domácí espresso stroj?Kde se pěstuje káva?Zdroj:“Espresso and Milk for Beginners.” Prima Coffee, prima-coffee.com/learn/article/espresso/espresso-and-milk-beginners/31703.