Výsledky vyhledávání pro dotaz cold brew:

Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě

Hario V60 - návod

 Příprava vody1. přiveďte vodu do bodu varu2. Přeložte filtr a vložte jej do V60. Položte V60 na svůj šálek.3. opláchněte horkou vodou, a zahřejte svůj hrnek. Přebytečnou vodu vylejte.Příprava kávy1. Navažte 21 gramů kávy a namelte ji tak, aby se její hrubost podobala soli (středně).2. Dejte kávu do V60 a opatrně zarovnejteZalití kávyPoužívejte kontinuální kruhové pohyby, od středu směrem k okraji kávy a pak opět dovnitř. Nenalévejte vodu na samotný filtr.Spusťte časovač.0-15s: nalijte 50 g vody rovnoměrně po celé kávě.15 – 30s: vyčkejte30 – 3m: zbylou vodu vylijte každých 10 – 15 sekund podle potřeby, dokud nedosáhnete celkové 360g vody. Pokud ještě nemáte svůj dripper, můžete jej pohodlně koupit zde: https://www.lazenskakava.cz/kategorie-produktu/alternativni-priprava/dripper/Podívej te se na další způsoby přípravy kávy: https://www.lazenskakava.cz/domaci-priprava-kavy-alternativni-metody/ Také by vás mohlo zajímat:Kde se pěstuje káva?   Zdroj: Creature Coffee. “Hario V60 Brew Guide.” Creature Coffee, creaturecoffee.co/pages/hario-v60-brew-guide.

Jak na Cold brew s Frenchpressem

Co potřebuješ 140 gramů kávy. středně nebo tmavě pražené1L French Press.Váha. Stačit bude každá běžná kuchyňská váha. Mlýnek Vařečka. Výsledek konce studené vaření Celková doba vaření: 12:00 hodin.Kolik kávy získáme: 8 šálků (1 l).Charakteristika chutě: Těžká a robustní. Více příchuti, menší kyselost . Krok 1: Vážení a mletí kávyVětšina receptů na studenou kávu používá poměr vody a kávy 7:1. Laicky řečeno, pro každý litr vody musíte přidat asi 140 gramů vody. Pro tento recept na používám 1 litr French Press (8 šálků), ale pokud používáte menší French Press, upravte podle toho své množství kávy a vody.Jakmile vážíte svou kávu, budete chtít nastavit svůj mlýnek na hrubost mletí, jak byste normálně používali pro pravidelné vaření frenchpressu.Krok 2: Přidejte vodu o pokojové teplotěPřidejte mletou kávu do FrenchPressu, jemně protřepejte, aby se srovnala mletá káva. Pomalu nalijte přes 1 litr filtrované vody (zhruba 4 šálky). Krok 3: ZamíchatTrik, jak zajistit, aby vaše Cold brew bylo prvotřídní, je zajistit, aby všechna zrna byla zcela ponořena do vody. K tomu si vezměte lžíci (dřevěnou, pokud používáte sklenici French Press), nebo když jsem použil plastové míchadlo AeroPress a jemně posypte kávovou sedlinu tak, aby byla zcela ponořena.Krok 4: Dlouhé čekáníUmístěte víko na svůj French Press, ale ještě ho nezakrývejte. Jakékoliv Cold brew si vyžaduje čas a díky této hrubosti mletí potřebuje váš Frenchpress za studena vařit při pokojové teplotě nejméně 12 hodin.Na rozdíl od jiných způsobů vaření horké kávy, které vyžadují teplo pro extrakci, proces vaření za studena nahrazuje teplo časem, aby se dosáhlo odpovídající extrakce vaší kávy. Čím déle je káva namáčená, tím více olejů a příchutí se uvolní z vašich zrn.Krok 5: Filtrujte , nalijte a užívejte